Ordförande har ordet

Bästa teatervänner!
Vårsäsongen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss!

Covid-19-pandemin förändrade all kulturell och annan verksamhet. Vi hann genomföra tre teaterföreställningar och sex visningar på Digitala Studion innan lokalhållare och producenter stängde ned av säkerhetsskäl. Nu hoppas vi att kunna starta höstsäsongen med ett litet ”utomhusförspel” i september. Därefter inomhus i början av oktober. Eventuellt kommer antalsbegränsningar av publiken fortfarande att vara aktiva. Det är bara att avvakta myndigheternas anvisningar. Med anledning av detta kommer biljettsläppet först i augusti.

Hösten innehåller sex föreställningar i någon av våra teatersalonger, en bygdegårdshistoria, en ”vandrande” föreställning samt fyra inspelade, digitala visningar. Vi börjar redan i mitten av september med ”Kartan över oss” den vandrande föreställningen. Därefter startar ”inomhussäsongen” med den återkommande orkesterkonserten från GöteborgsOperan. I år i form av en jubileumsversion då Operan fyller 100 år! Sedan kommer Jonas Gardell med sin bejublade föreställning ”Drottning av (fult ord) allting”. Även med en optionsrepris om intresset är tillräckligt stort. I oktober och november kommer fyra Riksteaterföreställningar. Först ”Chefen”, en surrealistisk samtidsskildring på managementspråk. Sedan Sirqus Alfons humoristiska och varma föreställning ”Play 3,0”. Den internationellt prisbelönta ”Taha” kommer till Kulturfabriken och beskriver ett människoöde med start före andra världskriget och slut ett halvt sekel senare. ”Håll i hatten, nu är jag här” säger Ronny Eriksson, som gör en ny show med sina bästa och mest älskade nummer. En kväll med musik, satir och bekymrad stå-upp. Ett nytt försök att visa ”Selma och Lagårdsanna” i Bergs Bygdegård kommer också.

Digitala Studion innehåller fyra inspelade föreställningar från Metropolitan. Detta p.g.a. att Metropolitan valt att hålla stängt hela hösten. Dock hoppas vi kunna visa nyårskonserten från Berlin i liveutsändning. ”My Vienna” med Jonas Kaufmann, ”Aida”, ”Trubaduren” och ”Fidelio” kommer förhoppningsvis att lindra suget efter opera bland vår publik. Eventuellt kan fler visningar dyka upp med kort varsel så håll utkik på vår hemsida. Nyhetsbrev och föreningsannonser kommer också att hålla er uppdaterade.

I vår strävan att förbättra verksamheten enligt medlemmarnas önskemål har vi ersatt abonnemangen (Smart) med en enhetlig, lägre prissättning på våra biljetter. Enklare och billigare för både oss och er! Vår satsning på ungdomsbiljetter fortsätter under hösten dock med skillnaden att även ungdomar nu måste vara medlemmar för att erhålla det låga biljettpriset. Observera att numera ingår garderobsavgiften på stadsteatern, som går till Lions, i biljettpriset.
Här hittar du mer information om teaterhösten i Skövde och föreningens verksamhet. Där kan ni även se hur mycket ni kan spara genom att bli medlem. Ett scenpass kostar endast 160 kronor och ger vinst redan efter två föreställningar.
Och – glöm inte anmäla er till vårt nyhetsbrev genom att meddela oss er mail-adress!
Vi ses i Kulturhuset, Kulturfabriken och i Berg!

Pelle Granbom
Riksteatern Skövde, arrangören som erbjuder professionell scenkonst – något för alla

Biljettförsäljning

Informationsdisken i Kulturhuset

Trädgårdsgatan 9, 541 30 SKÖVDE

  0500 – 49 80 99

stängt

Nu måste vi tyvärr meddela att som en följd av att Skövde kommun har stängt Kulturhuset och Kulturfabriken tom 20 nov för att begränsa smittspridningen av covid 19.

 

 

Turistbyrån

  0500 – 44 66 88

Regionens Hus på Stationsgatan 3B.

Helgfria vardagar 10-16,
Röda dagar och helger stängt from 23 dec-6 jan.
Söndag stängt

 

Ge bort en upplevelse!

Varför inte glädja någon med ett presentkort laddat med teaterupplevelser?

Riksteatern Skövdes presentkort finns att köpa i Informationsdisken, Skövde Kulturhus.
Beloppet är valfritt och presentkortet kan lösas in hos våra biljettombud.

Kontakta Informationsdisken