GABRIEL

Fre 24 april kl 19.00.
Stadsteatern, Skövde Kulturhus

Riksteatern

Mika Waltaris mest älskade komedi i regi av Vesa Vierikko är en hyllning till skådespeleriet i sann 1950-talsanda!
Ulrika Anger äger en pappershandel i en småstad och styr sitt hushåll på ett pedantiskt och disciplinerat sätt. Hennes yngre syster, Kristina, bor tillsammans med Ulrika, men hon känner sig domderad av sin dominanta storasyster. I samma hushåll bor och arbetar även systrarnas föräldralösa systerdotter Raili, en myndling till Ulrika som mostern uppfostrar på ett strängt moraliskt sätt. Den rebelliska unga kvinnan vill ha en ändring i sitt glädjefattiga liv, men är samtidigt ekonomiskt beroende av sin moster.

När Gabriel Lindström, en karismatisk man som presenterar sig som kapten och direktör kommer till huset, rubbar han genom sitt löfte om en ny start balansen i de tre kvinnornas liv så att det uppstår total förvirring. Kommer någon av dem att gå ut som segrare från intrigerna som omfattar både kärlek, pengar och makt?

Waltaris mest älskade pjäs innehåller en skildring av behovet av kärlek som inte är bundet till ålder, en skildring av en man som cyniskt utnyttjar den och som dessutom ägnar sig åt sexuell maktutövning. Gabriel, kom tillbaka från 1945 är en återkommande favorit på de finska teaterscenerna. Pjäsen är också filmatiserad och uppförd som opera.

Föreställningen spelas på finska, textas på skärm till svenska och finska.

Plats: Stadsteatern, Skövde Kulturhus.
Speldag: Fre 24 april kl 19.00. Speltid: Ca 2 tim 30 min, inkl paus.

Medverkande: Minttu Mustakallio, Karin Pacius, Sampo Sarkola och Paula Siimes Regi: Vesa Vierikko Scenografi och kläddesign: Anna Sinkkonen Ljusdesign: Aslak Sandström Ljuddesign: Jani Peltola Maskdesign: Minttu Minkkinen Dramaturgi: Eva Buchwald

Smart: Vuxen 230 kr Ungdom 50 kr
Medlem: Vuxen 270 kr, Ungdom 50 kr
Ordinarie: Vuxen 300 kr Ungdom 50 kr

Peter Pan
Digitala Studion, Odeon

Informationsdisken i Kulturhuset

Öppet

Mån – tors kl 11 – 13, 14 – 19,
Fre 11 – 13, 14 – 18,
Lör- och söndagar kl 13 – 16

Regionens Hus på Stationsgatan 3B.

Helgfria vardagar 10-16,
Röda dagar och helger stängt from 23 dec-6 jan.
Söndag stängt