Hamlet

sön 25 nov kl 15.00,
odeon, Skövde Kulturhus

National Theatre
För tre år sedan visade vi Hamlet med Benedict Cumberbatch i titelrollen. Helt slutsålt! Nu kan vi visa den igen. Missa inte tillfället! Du kommer inte att ångra dig! Textas på svenska.

För tre år sedan hade vi möjlighet att i direktsändning från London visa National Theatres uppsättning av William Shakespeares Hamlet – med ingen mindre än Benedict Cumberbatch i titelrollen! Det fanns redan innan premiären inte en biljett att få tag på i London – och inte heller i Skövde när den direkstsändes!

När produktionen sedan hade premiär blev uppmärksamheten inte mindre eftersom produktionen, och inte minst Benedict Cumberbatch själv, fick många positiva omdömen.
Nu ges alltså möjligheten att se honom och den övriga ensemblen i detta odödliga mästerverk om prinsen av Danmark som av sin fars vålnad får information om att fadern mördats och där faderns mördare – Hamlets farbror – nu bestigit tronen och äktat Hamlets mor!

När detta skrivs är Benedict Cumberbatch åter igen högaktuell i och med sin medverkan i en ny tv-produktion, Patrick Melrose, baserad på böckerna av Edward St Aubyn. En annan produktion för tv som gjorde Benedict Cumberbatch internationellt etablerad, var Sherlock Holmes. Medverkan i filmer som War Horse (regi Steven Spielberg), Tinker Taylor Soldier Spy (regi Tomas Alfredsson) och The Imitation Game (regi Morten Tyldum) gjorde honom till en av de internationellt mest eftertraktade skådespelarna.

Det är inte enbart Benedict Cumberbatch som fick del av uppmärksamheten kring uppsättningen, utan också produktionens regissör Lyndsay Turner. En av de mest omtalade unga regissörerna i den engelska teatervärlden och som redan tilldelats den mest prestigefyllda utmärkelsen i England, The Laurence Olivier Award. Hon är den tredje kvinnan som fått detta pris.

Föreställningen textas på svenska!

Regi: Lyndsay Turner
Scenografi: Es Devlin
Kostym: Katrina Lindsay
Ljusdesign: Jane Cox