Arga Änkan - Vihainen leski

Fredag 22 nov kl 18.00
Odeon, Skövde Kulturhus

Riksteatern, Helsingfors Stadsteater
En komedi om det äventyrliga livet som nybliven änka/ Komedia rohkeasta elämästä tuoreena leskenä.
Med mycket värme och humor skildrar Arga Änkan, Ulla-Riitta Raiskio, hur det är att vara en vital och fri kvinna. Vi följer Ulla-Riitta som alltid har levt ett ordningsamt liv. Hon har arbetat som tandläkare, fött två barn och varit anhörigvårdare till sin sjuke make. När maken dör, verkar alla se den 74-åriga änkan som en bräcklig åldring som förbereder sig för sin egen död. Men ingenting kunde vara mer fel! Nu är hon fri och går tillsammans med sina vänner på hot yoga, språkkurser och avverkar änklingsmarknaden i rasande fart! Samtidigt börjar Ulla-Riittas barn förbereda för sin mors ålderdom och hon måste ta kamp för vad som gör livet värt att leva. Ska hon anpassa sig efter vad andra vill och ägna resten av sin tid åt enarmade banditer, virkning av dukar och släktforskning – eller ska hon hitta sin egen väg? Ska hon bara hålla gnistan vid liv eller ska hon tända en glimrande, rasande eld?

Arga änkan är en nyskriven, kaxig komedi som bygger på Minna Lindgrens hyllade roman med samma namn - om vänskap, kärlek och att leva livet fullt ut mot alla odds!
Spelas på Helsingfors Stadsteater och visas live på biograf Odeon.

Finskt tal, svensk text.

Vihainen leski, Ulla-Riitta Raiskio, näyttelee lämmöllä ja huumorilla vireää ja vapaata naista. Seuraamme Ulla-Riitan elämää, joka on aina ollut järjestyksessä. Hän on ollut hammaslääkäri, synnyttänyt kaksi lasta ja toiminut myös omaishoitajana sairaalle miehelleen. Tämän kuoltua kaikki tuntuvat näkevän 74-vuotiaan lesken hauraana ja valmiina kuolemaan. Tämä käsitys on kuitenkin täysin väärä! Hän on nyt vapaa ja käy ystäviensä kanssa hot yogassa, kielikursseilla ja läpi leskimarkkinoita huippuvauhtiin! Samaan aikaan Ulla-Riitan lapset alkavat valmistautua äitinsä vanhuutta varten, ja tämän pitää alkaa taistella sen puolesta, mikä tekee elämän elämisen arvoiseksi. Tuleeko hänen sopeutua toisten tahtoon ja omistaa lopun elämäänsä peliautomaateilla pelaamiseen, liinojen virkkaamiseen ja sukututkimukseen – vai pitääkö hänen löytää oma tiensä? Täytyykö hänen pitää vain liekki hengissä vai sytyttää liekehtivä, räiskyvä tuli?

Vihainen leski on uusi ja rehvakas komedia, joka pohjautuu Minna Lindgrenin kiiteltyyn, samannimiseen romaaniin - ystävyydestä, rakkaudesta ja täysillä elämisestä kaikkien odotusten vastaisesti!
Näytelmä esitetään Helsingin kaupunginteatterissa ja livenä elokuvateatterissasi.

Plats: Biograf Odeon, Skövde Kulturhus. Speldag: Fredag 22 november kl 18.00. Speltid: Ca 2 tim 30 min. Biljetter: Smart: Vuxen 130:-, Ungdom 80:-. Medlem: Vuxen 160:-, Ungdom 80:-. Ordinarie: Vuxen 200:-, Ungdom 100:-

Arga Änkan - Vihainen leski
Digitala Studion, Odeon