Ordförande har ordet

Bästa teatervänner!

Ny säsong, nya möjligheter till givande scenkonstupplevelser!

Vi startar med en favorit i repris. GöteborgsOperans Orkester gästar Stadsteatern i slutet av augusti med en konsert kallad ”Sommarnätter”. Sedan fortsätter hösten med sju
Riksteateruppsättningar. Besök från Malmö Opera, dit vi arrangerar en resa även denna höst. Den 3 november har vi bokat biljetter till West Side Story. Middag och övernattning ingår givetvis också.

Carl-Einar Häckner besöker oss i slutet av oktober. Olof Röhlander och Stefan Sauk kommer till Skövde med en veckas mellanrum i slutet av november. Maria Lundqvist utforskar sina drömmar som ”Shirley Valentine” som sista höstföreställning på teatern.

Digitala Studion startar med King Lear och fortsätter med tre direktsända
Metropolitanuppsättningar. National Theatre i London, Kungliga Operan i Stockholm samt Berlinfilharmonikerna står sedan på programmet. I början av januari 2019 visas en
föreställning från Metropolitan och en från Bolsjojteatern i Moskva. Dessa presenteras i
höstprogrammet för att ge alla möjligheten att få med dem i sin SMART-beställning redannu, för till våren blir det annars alltför kort tid.

Vid föreningens årsmöte den 22 mars invaldes två nya och omvaldes två ledamöter samt
ordföranden i styrelsen. Denna består nu av följande ledamöter: Pelle Granbom, ordförande, Britt Larsson vice ordförande, Maj Elmered kassör, Curt Carlsson sekreterare, Eva Persson Riis, vice sekreterare samt Charlotte Bryhn, Ann-Katrin Hellner, Margareta Ottosson, Margaretha Åslund, Thomas Adolfsson och Ingvar Kyrkander.

Gå in på vår hemsida, www.skovde-teaterforening.se, så hittar du mer information om
teaterhösten i Skövde och föreningens verksamhet. Där kan du även se hur mycket du kan spara genom att bli medlem och vara ”Smart”. Ett scenpass kostar endast 150 kronor och ger vinst redan efter två föreställningar. Se även information i slutet av detta program.
Och – glöm inte anmäla dig till vårt nyhetsbrev genom att meddela oss din mailadress!

Vi ses i Kulturhuset!

Pelle Granbom
Riksteatern Skövde, arrangören som erbjuder professionell scenkonst – något för alla

hostens.program