Roots

Ons 11 april kl 19.00,
Stadsteatern, Skövde Kulturhus

Cirk La Putyka, Riksteatern
Ett internationellt gästspel från Tjeckien av deras världsberömda ensemble Cirk La Putyka som i denna produktion bjuder på en fantasieggande och häpnadsväckande historia med många överraskningar!

Bered er på en fängslande, hisnande och spännande show: livfull, vild och uppfriskande annorlunda! Som ett av de äldsta tjeckiska nycirkus- och dockteatersällskapen, hemmahörande i Prag, lever medlemmarna i Cirk La Putyka i en uppriktig kärlek till nycirkus i alla dess aspekter. Akrobatik, teater, dans och drama möts här på häpnadsväckande hög nivå.

Inspirerad av regissörens och flera medverkandes familjehistoria och konstnärens personliga bakgrund, inbjuder föreställningen Roots hela familjen (från ca 13 år) till en rafflande och visuellt imponerande och nästan överväldigande cirkusupplevelse. Tillsammans med de åtta artisterna dyker vi in i Cirk La Putykas fantasifulla, gripande och kärleksfullt kaotiska värld.

Publiken kan se fram emot en rolig resa från cirkusens tidiga dagar med udda karaktärer och bländande kostymer, kraftfullt artisteri, dynamisk koreografi och ett omtumlande soundtrack av nycirkus. En scenvärld har skapats där obegränsad uppmärksamhet har ägnats åt detaljerna, och där ett antal överraskningar väntar publiken. Rysningar och gåshud garanteras!

Njut av Cirk La Putykas underbara estetik och uppriktiga entusiasm! - Var och en av oss kommer från olika delar av världen. Vi har olika erfarenheter och olika berättelser i bagaget, men vi förs alla samman genom cirkusen; genom virtuositet, adrenalin, poesi, genom vårt skratt, våra tårar, genom passion, entusiasm och eufori. Det är detta som vi vill dela med dig, säger regissören Rostislav Novak.

Idé & Regi: Rotislav Novak m fl
Scenografi: Hynek Dríchal
Musik: Jan Balcar
Kostym och mask: Kristina Záveská
Koreografi: Sárka Bocková, Aleksandr Volný, Aneta Antosová
Videoprojektioner: Jakub Jelen
På scen: Lisa Matilda Angberg, Michal Boltnar, Vojtech Fülep / Jiri Kohout, Daniel Komarov, Ethan Law, Mira Leonard, Esmeralda Nikolajeff, Jiri Weissmann

Besök gärna Cirk La Putykas hemsida: www.laputyka.cz

Boka abonnemang»

Plats: Stadsteatern, Skövde Kulturhus. Speldag: Ons 11 april kl 19.00. Speltid: Ca 1 tim 40 min inkl paus.
Priser: Smart: 220 kr, Ungdom 90 kr Medlem: Vuxen 260 kr, Ungdom 130 kr Ordinarie: Vuxen 290 kr, Ungdom 160 kr

Roots
program