Rickard Söderberg är gaytenor

Tis 30 jan kl 19.00,
Stadsteatern, Skövde Kulturhus
Riksteatern
”En kväll där vi kramar nättroll och förändrar världen med sång” säger Rickard om sin produktion.

rickard youtube

Det blir en mycket personlig musikkväll när Rickard Söderberg gästar Stadsteatern i Skövde med sin första egna produktion. "En kväll där vi kramar nättroll och förändrar världen med sång" säger Rickard Söderberg själv om sin scenshow där han delar med sig av sitt liv och sin favoritmusik.

Rickard Söderberg är tenoren och operasångaren som tagit landet med storm. Under senare år har han gjort stor succé i en rad musikaluppsättningar, bland andra Doktor Zjivago på Malmö Opera, och medverkat i en rad olika tv-produktioner. Han är också artisten och debattören som gjort sig känd för sina tydliga ställningstagande för HBTQ-personers rättigheter.

Men hans musikkarriär är betydligt mer omfattande och längre än så. Redan för mer än tio år sedan hade han inlett en internationell sångarkarriär med roller i en ovanligt bred repertoar, från Wagner till Mozart, från Bach till Benjamin Britten, från visa till pop.

Med sång och samtal lotsar Rickard publiken genom en ocensurerad kväll. Opera och musikal blandas friskt med pop och schlager, och rakt och personligt berättar han vad som egentligen ligger bakom några av hans mest omtalade debattinlägg.

Rickard har med sig två musiker och ett par dussin instrument, och sjunger både eget material, och några av de sånger som gjort honom känd. Det kommer att bli en hel del av den musik han älskar; gamla godingar som ”Over the Rainbow” och Griges ”Jeg elsker Dig”. Wagner och musikal. Pop och visa. Och därtill säkert några helt nyskrivna sånger, något nytt och unikt. Det blir en verklig musikkväll!

Iscensättning: Rickard Söderberg
Musiker: Johan Reis, Hanna Remle
I rollen: Rickard Söderberg

Besök gärna Rickard Söderbergs hemsida: www.rickardsoderberg.nu

Boka biljett»

Boka abonnemang»


Fakta

Plats: Stadsteatern, Skövde Kulturhus. Speldag: Tis 30 jan kl 19.00. Speltid: Ca 1 tim 20 min utan paus.
Priser: Smart: Vuxen 220 kr, Ungdom 90 kr Medlem: Vuxen 260 kr, Ungdom 130 kr Ordinarie: Vuxen 290 kr, Ungdom 160 kr

Rickard Söderberg är gaytenor
program