Fatta! med Cleo och Juck

Tors 22 feb kl 19.00
Stadsteatern, Skövde Kulturhus

Cleo och Juck
Häftig produktion mot det ökande våldet i vårt samhälle med rapartisten Cleo och dansgruppen Juck.

FATTA är en ideell medlemsförening för alla oavsett kön eller könsidentitet som vill engagera sig mot sexuellt våld och för samtycke. FATTA är sprungen ur en frustration över hur samhället och rättssystemet ser ut idag. Något som under den gångna hösten fått ytterligare uppmärksamhet under samlingsnamnet #Metoo.

Nu åker Fattas budskap ut på Riksteaterturné. Budbärare är en av Fattas initiativtagare - rapartisten, låtskrivaren och sångerskan Cleo, tillika en av grundarna till kollektivet Femtastic. Budbärare är också danskompaniet JUCK med rötter i streetdance som arbetar utifrån samtida samhällsdebatter om genus, sexualitet, femininitet, etnicitet och normkreativitet i ett konstnärligt format.

Cleo är en av de artister som skulle kunna titulera sig ’den svenska rappens mamma’. Med dryga 10 år på hiphop-scenen har hon gjort musik med framgångsrika artister som Linda Pira, Adam Tensta, Alina Devecerski, Looptroop Rockers, Kristin Amparo, Syster Sol, Mwuana och Trainspotters.

Hon släppte sin första EP 2007, följde upp med debutalbumet 2011. Några år senare kom ”Vi Har Sagt Allt”. Hon vann titeln ”Årets Liveakt” på Kingsizegalan 2015 och ”Årets Live” på Manifestgalan 2016. Ingen lämnas oberörd när Cleo står på scen!

JUCK har demonstrativt tagit över den juckande rörelsen och gjort den till en symbol för en feministisk manifestation. Koreograferad aktivism och verklighetsbaserade texter som berör varvas i en extatisk hiphopkavalkad med agenda att förändra världen.

Cleo: www.luger.se/cleo och JUCK: www.juck.org

Fattas hemsida: http://fatta.nu/samtycke-i-skolan/

Väldigt bra animerad kortkortfilm om samtycke, översatt av Fatta Man: https://www.youtube.com/watch?v=6i0JAfxbbKc

För att få en uppfattning om vilka JUCK är rekommenderar vi att titta på JUCKs kortfilm: https://www.youtube.com/watch?v=nyDGnjlsZ1k

Regiöga: Lo Kauppi
Text: Cleo och danskompaniet JUCK
Musik: Cleo och EJ Erix
Koreografi: JUCK
Scenografi och ljusdesign: Tobias Hallgren
I rollerna: Cleo, Emelie Enlund, Shirley Harthey Ubilla, Madeleine Ngoma, Tarika Wahlberg, Bessem Bedziri

Boka biljett»

Boka abonnemang»


Fakta

Plats: Stadsteatern, Skövde Kulturhus. Speldag: Tors 22 feb kl 19.00. Speltid: Ca 1 tim 10 min utan paus.
Priser: Biljetter Smart: Vuxen 220 kr, Ungdom 50 kr Medlem: Vuxen 260 kr, Ungdom 50 kr Ordinarie: Vuxen 290 kr, Ungdom 50 kr

Fatta! med Cleo och Juck
program