Godspell

Fre 2 mars kl 19.00,
Stadsteatern, Skövde Kulturhus

Malmö Opera
Succémusikal från 1970-talet baserad på Matteusevangeliet får nu nypremiär på Malmö Opera.
Se trailer»

Godspell kommer att bli en färgsprakande show med glatt budskap, säger man från Malmö Opera som sätter upp denna musikal som tillkom ungefär vid samma tid som Hair och Jesus Christ Superstar. Musiken är komponerad av den mångfaldigt Grammy- och Oscarsvinnande Stephen Schwartz, känd för bland annat musikalerna Wicked och Pippin. Godspell är en tidlös berättelse om vänskap, lojalitet och kärlek till musik.
Handlingen är baserad på en rad liknelser hämtade från Bibeln och framför allt Matteusevangeliet. I Malmö Operas uppsättning befinner vi oss i en hotellkällare där det sjuder av liv. En städare hämtar handdukar, en piccolo tar på sig arbetskläder, säkerhetschefen pausar med en kopp kaffe, någon sitter och plinkar på en gitarr. Plötsligt går en propp och det blir kolmörkt.
Därefter blir inget sig likt. Guds röst talar ur mörkret, Jesus släntrar in som en hotellgäst i vit badrock och lånetofflor, Johannes döparen dyker upp och döper alla i ett gammalt badkar. Det är färgsprakande show. Det är rock n’roll, pop, soul och gospel! Det är roligt och knasigt. Bibelcitat blandas med nutida referenser till Facebook, Talang och dagens idoler.
En ensemble med några av Sveriges bästa unga musikalröster levererar Godspells budskap: Att vi i vårt framgångs- och pengafixerade samhälle behöver en pånyttfödelse av det förbehållslöst härligt vilda festandet och firandet!

Regissören Roine Söderlundh tar sig an denna musikal och lovar att iscensättningen blir en fröjd för både örat och ögat!

Musikalen sjungs på svenska.

Musik och sångtexter: Stephen Schwartz
Manus: John-Michael Tebelak
Regi och koreografi: Roine Söderlundh
Scenografi: Frid Arvidsson
Kostym: Maria Gyllenhoff
Svensk text: Sven Hugo Persson
Musiker: Kapellmästare Thomas Bay, Per Svenner, Niklas Thelin, Mathilda Fritzell, Efraim Törnfeldt, Christopher Ek
I rollerna: Jonathan Tufvesson Larsson, Andreas Gyllander, Emmie Asplund, Fredrik Vahlgren, Joel Mauricio Isabel Ortiz, Kajsa Borg, Linda Pritchard, Stina Nordberg

Se trailer»

Besök gärna Malmö Operas hemsida: www.malmoopera.se

Boka biljett»

Boka abonnemang»


Fakta:

Fakta: Plats: Stadsteatern, Skövde Kulturhus. Speldag: Fre 2 mars kl 19.00. Speltid: Ca 2 tim inkl paus.
Priser:
Biljetter: Smart: Vuxen 220 kr, Ungdom 90 kr Medlem: Vuxen 260 kr, Ungdom 130 kr Ordinarie: 290 kr, Ungdom 160 kr

Godspell
program