SHIRLEY VALENTINE

tor 13 dec kl 19.00,
skovde stadsteater, Skövde Kulturhus

Villman Produktion, Audere Vivere, Riksteatern
Maria Lundqvist som hemmafrun som bevisar att det aldrig är för sent att utforska sina drömmar!

Pjäsen Shirley Valentine är en modern klassiker som har haft stora framgångar i ett betydande antal länder, inte minst i Sverige. Raden av framgångar har nu utökats med Maria Lundqvist underbara tolkning av hemmafrun som gör uppror mot slentrian och livsleda. ”Hon bjuder på en storartad kväll” menade man i G-P, och DN fyllde på med ”Från första stund har hon full publikkontakt och kammar hem applådkaskader”. Shirleys barn har flyttat hemifrån och hon lever nu i ett kärlekslöst förhållande med sin man och som vanligt står hon ensam i sitt kök, lagandes mat, medan hon pratar med väggen. Livet blev inte riktigt som hon tänkt sig.

Plötsligt bjuder hennes väninna med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. I hemlighet börjar hon packa väskan. Ska hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen och sig själv i ett helt nytt ljus?

Pjäsen hade premiär i mitten av 1980-talet och spelades med stor framgång snabbt i London och New York. Pauline Collins gjorde då titelrollen. Hon och pjäsen belönades med Laurence Olivier Award 1988. Pauline Collins återvände senare till rollen när pjäsen filmatiserades 1989 i regi av Lewis Gilbert. Filmsuccén blev inte mindre än dess scenmotsvarigheter!
För en svensk publik har Willy Russell också nått stora framgångar med Timmarna med Rita, vilken så småningom filmatiserades med Michael Caine och Julie Walters. En annan internationell succé är musikalen Blodsbröder som han även skrev musiken till. Den spelades fler än 10 000 gånger enbart i London!

Regi: Edward af Sillén
Scenografi: Lars Östberg
Koreografi: Per-Magnus Andersson
Kostym: Sigge Avander
Ljusdesign: Mikael Kraft
Maskör: David Julio
I rollen: Maria Lundqvist

Boka abonnemang»

Plats: Stadsteatern, Skövde Kulturhus. Speldag: Tors 13 dec okt kl 19.00. Speltid: Ca 2 tim 40 min inkl paus. Biljetter: Smart: Vuxen 220:-, Ungdom 90:-. Medlem: Vuxen 260:-, Ungdom 130:-. Ordinarie: Vuxen 290:-, Ungdom 160:-.

SHIRLEY VALENTINE
hostens.program