Askungen

Lör 28 april kl 19.00,
Odeon, Skövde Kulturhus

Metropolitan, New York
Fantastiska kostymer och scenografi väntar den som ser denna opera i direktsändning från New York med Joyce DiDonato (medverkade även i höstens Norma).

Jules Massenets opera Askungen bygger på samma saga som Walt Disney använde som underlag för sin klassiska film från 1950. Men förlagan till sagan om den unga kvinnan som förtrycks av sin elaka styvmor och styvsystrar, går tillbaka ända till den grekiska antiken!
Operan hade sin premiär 1899 i Paris och blev en omedelbar succé. Vid den här tiden var Massenets (1842 – 1912) olika operor så populära, inte minst i sitt hemland Frankrike, att de spelades i stort sett varje säsong på en eller flera operascener i landet.

Denna uppsättning av Askungen är en riktig familjeföreställning med fantastisk scenografi och med en klädprakt som imponerar. Denna förtrollade och förtrollande berättelse berättar om goda feer som griper in för att medverka till att de unga tu, prinsen och den bedårande skönheten som tappar sin glassko när hon måste lämna balen, också kan få varandra i slutet!

Den här uppsättningen, som ursprungligen gjordes för Royal Opera i London 2011, får nu sin premiär på Metropolitan. Joyce DiDonato, som vi kunnat se och lyssna till i ett flertal direktsända föreställningar från Met, senast i förra säsongens Norma, gör liksom i London rollen som Askungen. Hon har tidigare hyllats för just rollen som Askungen och när denna produktion hade sin premiär i London skrev New York Times ”Glorious” om hennes insats. Alice Coote gör byxrollen som prinsen, Stephanie Blythe den onda styvmodern och Kathleen Kim gör rollen som fen.

Dirigent: Bertrand de Billy
Regi: Laurent Pelly
Scenografi: Barbara de Limburg
Kostym: Laurent Pelly
Koreografi: Laura Scozzi
Ljusdesign: Duane Schuler
I rollerna: Joyce DiDonato, Alice Coote, Kathleen Kim, Stephanie Blythe, Laurent Naouri

Besök gärna Metropolitans hemsida»»

Boka biljett»


Fakta

Plats: Biograf Odeon, Skövde Kulturhus. Speldag: Lör 28 april kl 19.00. Speltid: Ca 3 tim 10 min inkl paus.
Priser: Smart: Vuxen 270 kr, Ungdom 230 kr Medlem: Vuxen 310 kr, Ungdom 270 kr Ordinarie: Vuxen 340 kr, Ungdom 300 kr

Askungen
program