Kärleksdrycken

Lör 10 feb kl 18.00,
Odeon, Skövde Kulturhus

Metropolitan Opera, New York
Underbart underhållande kärlekskomedi av Donizetti där den förälskade bonden tar hjälp av trollkarlen Dulcamaras kärlekselexir!

Gaetano Donizettis komiska pärla Kärleksdrycken har i stort sett sedan dess tillkomst för snart 200 år sedan tillhört de mest uppskattade och efterfrågade operorna på världens operascener. Underbar musik, het kärlek och en tillsatt trolldryck – en oemotståndlig mix!

Förra gången vi kunde visa Kärleksdrycken var det Anna Netrebko som gjorde den vackra markägaren Adina. I den här föreställningen är det Pretty Yende, som gjorde sin Met-debut 2013, som kreerar och sjunger rollen. Matthew Polenzani gör rollen som Nemorino, den enkle bonden som blir kär i henne. Davide Luciano spelar Adinas arrogante fästman, och Ildebrando D’Arcangelo gör trolldryckssäljaren Doktor Dulcamara.

– Kärleksdrycken är mer som två operor i en. Den ena operan är stor underhållning, och i den andra sker något annat under ytan. Operan påverkas av när i Italiens historia som den skrevs – man kan i det underliggande temat ana ett rop på frigörelse, säger regissören Bartlett Sher.

Metropolitan Opera i New York direktsänder sina operaföreställningar till fler än 2 000 biografer i fler än 70 länder, vilket gör Metropolitan till den enda konstnärliga institutionen i världen med en satsning i denna globala omfattning.

-Våra livesändningar fortsätter att ändra publikens uppfattning om opera, och att inspirera våra artister, och publiken i hela världen. Inget går att jämföra med den adrenalinkick som alla som jobbar på Met får i samband med våra direktsända lördagsoperor, säger Metropolitans chef Peter Gelb.

Textas på svenska!

Besök gärna Metropolitans hemsida: www.metopera.org

Dirigent: Domingo Hindoyan
Regi: Bartlett Sher
Scenografi: Michael Yeargan
Kostym: Catherine Zuber
Ljusdesign: Jennifer Tipton
I rollerna: Pretty Yende, Matthew Polenzani, Davide Luciano, Ildebrando D’Arcangelo m fl

Boka biljett»

Boka abonnemang»


Fakta

Plats: Biograf Odeon, Skövde Kulturhus. Speldag: Lör 10 feb kl 18.00. Speltid: Ca 3 tim inkl paus.
Priser: Smart: Vuxen 270 kr, Ungdom 230 kr Medlem: Vuxen 310 kr, Ungdom 270 kr Ordinarie: Vuxen 340 kr, Ungdom 300 kr


Kärleksdrycken
program