Flickan från Vilda Västern

lör 27 okt kl 19.00,
INSTÄLLD

Tyvärr har vi idag fått besked att föreställningen Väckarklocka fredagen den 8 februari är inställd. En skådespelare har ramlat under repetitionen och kan inte spela på ett tag. Turne’n är så fullbokad resten av säsongen att ett nytt datum för oss inte var möjligt. Återlösen av biljett kan göras där den är inköpt senast 7 februari.

Metropolitan, New York
Jonas

Att välja den klassiska amerikanska vilda västern för en opera hör inte till vanligheterna! Men just detta gjorde Giacomo Puccini (1859 – 1924), när han komponerade Flickan från vilda västern, eller som den heter i original La Fanciulla del West, med premiärår 1910.

Händelserna i operan utspelar sig under den stora guldruschen i Kalifornien under mitten av 1800-talet. I centrum står en kvinna, Minnie, som driver och äger gruvsamhällets saloon. Många, av den nästan uteslutande manliga befolkningen, traktar efter hennes gunst, men först när en okänd man anländer börjar det hetta till! Kan det vara så att han är den efterlyste banditen Ramerrez som planerar att råna guldgrävarna på deras samlade guldfyndigheter som förvaras i Minnies saloon?

Puccini såg pjäsen som operan bygger på i New York och insåg att med detta underlag kunde han skapa ett verk som banade ny väg för honom, både som miljö för händelserna och givetvis även musikaliskt. Metropolitan Opera i New York tecknade kontrakt med Puccini och blev på så sätt operans premiärscen. Den första opera i Mets historia som haft sin urpremiär där. Vid premiärföreställningen dirigerade ingen mindre än Arturo Toscanini och den manliga huvudrollen sjöngs av Enrico Caruso.

I Metropolitans helt nya uppsättning av denna populära opera, är det supertenoren Jonas Kaufmann som gör rollen som Dick Johnson, alias Ramerrez. Sopranen Eva-Marie
Westbroek, som vi kunnat se och höra ett antal gånger från Met, gör rollen som Minnie.

Föreställningen textas på svenska!

Besök gärna Metropolitans hemsida: www.metopera.org

Dirigent: Marco Armiliato
Regi: Giancarlo Del Monaco
Scenografi och Kostym: Michael Scott
Ljusdesign: Gil Wechsler
I rollerna: Eva-Maria Westbroek, Jonas Kaufmann, Carlo Bosi, Željko Lučić,
Michael Todd Simpson, Matthew Rose, Oren Gradus m fl

Fakta

Plats: Biograf Odeon, Skövde Kulturhus. Speldag: Lör 27 okt kl 19.00. Speltid: Ca 3 tim 40 min inkl två pauser. Priser: Smart: Vuxen 280 kr, Ungdom 240 kr Medlem: Vuxen 320 kr, Ungdom 280 kr Ordinarie: Vuxen 350 kr, Ungdom 310 kr

 Flickan från Vilda Västern
Digitala Studion, Odeon

Biljettförsäljning

Informationsdisken i Kulturhuset

Trädgårdsgatan 9, 541 30 SKÖVDE

  0500 – 49 80 99

Måndag-torsdag: kl 11 - 19
Fredag: kl 11 - 18
OBS! Lunchstängt mellan kl. 13 -14
Lördagar: 13 - 16
Söndagar: 13 - 16

Biljettkassan har alltid öppet två timmar innan föreställning

 

Turistbyrån

  0500 – 44 66 88

Måndag: 10 - 18
Tisdag:   10 - 16
Onsdag: 10 - 16
Torsdag: 10 -18
Fredag: 10 - 16
Lördag: 10 - 13

 

Ge bort en upplevelse!

Varför inte glädja någon med ett presentkort laddat med teaterupplevelser?

Riksteatern Skövdes presentkort finns att köpa i Informationsdisken, Skövde Kulturhus.
Beloppet är valfritt och presentkortet kan lösas in hos våra biljettombud.

Kontakta Informationsdisken